×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1394/05/26 - 12:14
  • بازدید : 1097
  • تعداد بازدید : 64
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
26 مرداد سالروز بازگشت آزادگان آن اسوه‌های ایمان، عشق به ولایت و صلابت گرامی باد.

مصاحبه با جناب آقای دکتر سید صفر موسوی مشاور امور ایثارگران دانشگاه

جناب آقای دکتر سید صفر موسوی مشاور امور ایثارگران دانشگاه ، آزاده و جانباز گرانقدر ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن سالروز بازگشت آزادگان به میهن اسلامی طی مصاحبه ای با روابط عمومی دانشگاه به سوالاتی در این زمینه پاسخ دادند.

 روابط عمومی دانشگاه: همزمان با 26 مردادماه سالگرد بازگشت غرورآفرین آزادگان سرافراز به میهن اسلامی گفتگوی کوتاهی با دکترسیدصفر موسوی مشاور ریاست دانشگاه در امور شاهد و ایثارگران داشته ایم که به شرح ذیل است.

آقای دکتر موسوی ضمن تبریک سالروز بازگشت غرور آفرین آزادگان پرافتخار به وطن لطفا درخصوص  مدت حضور در جبهه های جنگ  و نحوه اسارت خود برای ما توضیح دهید؟

٣١ شهريورماه سال ٥٩ با شروع حملات عراقی ها استان خوزستان رسما منطقه جنگي اعلام شد. نيروهاي عراقي تا پنج كيلومتري اهواز رسيده بودند و شهرستان شوش زیر آتش  عراقي ها قرار داشت . نيروهاي عراقی تا پل كرخه پیشروی کرده بودند، طوري كه ما شبها منورهاي عراقی را در قسمت غربي انديمشك می دیدیم.

از مهرماه سال ٦٠ بطور فعال در بسيج عضو شده و شبها در منطقه نگهبانی مي دادم. در عمليات فتح المبين در قسمت پشتيباني پادگان دو كوهه بودم و بعد از فتح خرمشهر براي شركت در عمليات رمضان به پادگان كرخه اعزام شدم و بعد از مدتي كه نيروهاي بسيجي از سراسر كشور برای انجام عمليات آماده شدند ما نیز عازم آبادان شديم.

عمليات رمضان اولين عملياتی بود که در خاك عراق و با فرماندهي مشترك سپاه و ارتش انجام می شد. این عملیات با هدف تصرف منطقه اي به وسعت ١٦٠٠ كيلومتر مربع، از شرق بصره و منطقه عملياتي شلمچه شروع شد و در چهار محور و پنج مرحله صورت گرفت. مهندسان عراقي يك كانال (كه مختص پرورش ماهي بود) به طول ٣٠ و عرض يك كيلومتر را از منطقه شمالغربي بصره و تنومه بمنظور پدافند و جلوگيري از پیشروی نيروهاي ایراني آماده کرده بودند و در منطقه جنوبي روبروي شلمچه آب را در کانال رها كردند تا مانع تردد نيروهاي پياده و زرهي ايرانی شوند. عمليات رمضان ٢٣ تيرماه 61 (شب شهادت حضرت علي (ع)) شروع شد و من در مرحله دوم عمليات یعنی ٢٦ تيرماه ٦١ در منطقه پاسگاه زيد توسط نیروهای بعثی اسير شدم.

از خاطرات دوران اسارت ونحوه بازگشت خود  به وطن بگویید.

تمام مدت اسارت در اردوگاههاي شهر موصل كه هم اكنون در دست داعش است بودم. موصل چهار اردوگاه داشت كه من اسارت در سه اردوگاه آن را تجربه کرده و بيشترين سالهاي اسارتم را در موصل يك جديد يا دو قديم گذراندم.

باید گفت نسل انقلاب و جنگ، نسلي تكرار نشدني، بي نظير و به معناي واقعي مخلص و ايثارگر بودند، نسلی که در تاريخ معاصر ايران بي بدیل هستند. اين امر  نشات گرفته از رهبري بي نظير امام راحل(ره) مي باشد. ایشان چنان شوري در نسل جوان ايراني ايجاد كرد كه همگی براي شهادت لحظه شماري مي كردند و حتی اسرا نیز در سالهاي اسارت به عشق ائمه اطهار و امام خمینی(ره) و با پايبندي به ارزشهاي والاي اسلامي روحيه ايثارگري و اخلاص را در خود  حفظ كرده و صبورانه و سرافراز دوران اسارت را سپری کردند.

در دوران اسارت هر كدام از آزادگان هنر خود را به ديگران آموزش مي داد و به نوعی به نشر علم و هنر خویش می پرداختند. تقریبا بعد از اشغال كويت توسط عراق بود که صدام براي اين كه از طرف ايران خيالش راحت شود پيشنهاد تبادل اسراي جنگي را داد. البته باید گفت اين لطف و عنایت خداوند بود كه ما آزاد شديم؛ چون  دو سال  از پايان جنگ می گذشت و ما همچنان در اسارت بوديم و اين دو سال خيلي سخت تر از سالهاي قبل گذشت. در نهایت  ٢٧مرداد سال ٦٩ بود که پس از هشت سال به ميهن اسلامي برگشتم.

دانشگاه  علوم پزشکی شهید بهشتی میزبان چه تعداد از آزادگان و ایثارگران می باشد و این عزیزان در چه مشاغلی به ارایه خدمت می پردازند

دانشگاه میزبان 17 آزاده گرانقدر و حدود 1000 ایثارگر معزز می باشد. 15 درصد این عزیزان در پستهای کارشناسی و بالاتر(کارشناس، کارشناسی ارشدو 13 درصد آنان پزشک (عمومی، متخصص و فوق تخصص)، چهار درصد آنان عضو هیات علمی، چهار درصد در پستهای مدیریتی و مابقی نیز در سایر رسته های درمانی، بهداشتی، اداری و خدماتی مشغول انجام وظیفه می باشند که مایه افتخار و مباهات دانشگاه هستند.

توصیه شما به نسل جوان برای آشنایی با ارزشهای دوران دفاع مقدس و رشادتها و ایثارگریهای آن دوران چیست.

نسل جوان باید ارتباط خود را با ايثارگران بیشتر کرده و از طريق مطالعه كتب خاطرات آنان، فيلمهاي مستند و سينمایي دفاع مقدس و ديدار نزديك با اين عزيزان و رشادتهای دوران دفاع مقدس و آنچه در آن دوران گذشت بيشتر آشنا شوند. آن وقت به یقین پي خواهند برد اين عزیزان نمونه و الگوی واقعي بندگان مخلص خداوند هستند كه با پيروي از دستورات الهي و  الگو گرفتن از سیره ائمه اطهار و رهنمودهاي امام راحل به سعادت و رستگاري رسيدند.

ما ضمن تهیه بانک اطلاعاتی درخصوص شهدا، آزادگان و ایثارگران دانشگاه؛ در راستای ترویج ارزشهای دفاع مقدس و آشنایی نسل جوان نیز آماده ثبت خاطرات عزيزان آزاده و ایثارگر دانشگاه هستیم و  افرادی كه تمايل به نگارش خاطرات خود دارند می توانند برای این منظور به اين واحد مراجعه كنند.

و اما سخن پایانی ...

بی شک 26مردادماه یادآور روزی تاریخی و حماسه ساز در تقویم انقلاب اسلامی است که هرگز از اذهان پاک نخواهد شد. دوران اسارت سرشار از خاطرات ارزشمند و هر لحظه آن سند افتخار دوران دفاع مقدس است.

رهبر معظم انقلاب اسلامى در دیدار با اقشار مختلف مردم در بخشی از سخنان خود به مناسبت سالروز بازگشت آزادگان سرافراز به میهن اسلامى فرمودند: "  ایستادگى و مقاومت آزادگان سرافراز ما در طول سالهاى سخت اسارت، ملت ایران را روسفید و سربلند كرد و ما بازگشت پیروزمندانه آنان به میهن اسلامى را حادثه‏اى مى‏دانیم كه دست قدرت الهى آن را رقم زد. بنا بر اين يكايك ملت ايران بايد اين خاطره و خاطرات شبيه آن را زنده نگهدارند و آنها را قدر بدانند." 

در پایان ضمن تجلیل از مقام شامخ آزادگان و ایثارگران عزیز، این اسوه هاي صبر و استقامت؛ این روز ملی را به تمامی آزادگان معزز خصوصاً آزادگان گرانقدر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و خانواده شریف آنان و تمامی آزادمردان و شیرزنان هم وطنم تبریک و تهنیت عرض می کنم و سلامت و توفیق همه آنان را تحت عنایت خاص حضرت بقیه ا... الاعظم (ارواحنا فداه) و در سایه ولي امر مسلمين جهان حضرت آیت الله خامنه ای (مدظله العالی) از درگاه ایزد متعال خواستارم.

                                                                            

 

 

  • گروه خبری : عمومی
  • کد خبر : 22463
کلید واژه

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست